Der lægges i undervisningen særlig vægt på følgende:
Mad og sundhed.
Eleven har viden om sund mad og madlavning.
Eleven kan vurdere egne madvalg i forhold til sundhed, trivsel og miljø.
Eleven får viden om kostanbefalinger og deres grundlag.
Eleven kan anvende kostanbefalinger til madlavning og måltidssammensætning.
Eleven kan anvende almindelige hygiejneprincipper i madlavning.
Eleven kan vurdere mads holdbarhed.
Eleven har viden om mikroorganismer.
Fødevarebevidsthed.
Eleven har viden om råvaregruppers smag og anvendelse.
Eleven kan redegøre for almindelige råvarers smag og anvendelse.
Eleven kan analysere fødevaregruppers vej fra jord til bord og til jord igen.
Eleven har viden om fødevaregruppers bæredygtighed.
Eleven har viden om betydningen af madhåndtering for bæredygtighed og miljø.
Eleven kan aflæse fødevaredeklarationer og fødevaremærkninger.
Eleven har viden om fagord og begreber og maddeklarationers og mærkningsordningers formål og struktur.
Eleven har viden om næringsdeklarationer og tilsætningsstoffer.
Eleven kan vurdere fødevarers kvalitet.
Madlavning.
Eleven kan lave mad efter en opskrift.
Eleven har viden om køkkenredskaber, arbejdsprocesser samt fagord og begreber i en opskrift.
Eleven har viden om mål og struktur i opskrifter.
Eleven kan lave mad ud fra enkle grundmetoder og teknikker.
Eleven har viden om grundmetoder og teknikker i madlavning.
Eleven kan skelne mellem forskellige grundsmage, konsistens og aroma.
Eleven har viden om grundsmage, konsistens og aroma.
Eleven kan tilsmage og krydre maden.
Eleven kan vurdere mads æstetiske indtryk og udtryk.
Måltid og madkultur.
Eleven har viden om grundprincipper for opbygning af måltider.
Eleven har viden om mad og måltidskultur.
Eleven har viden om tids og stedsbestemte mad- og måltidskulturer.